De RIB: DE 4X4 VAN DE ZEE !

Een RIB is een kruising tussen een opblaasboot en een klassieke boot. Terwijl de soepele met lucht gevulde tube drijfvermogen geeft, zorgt de kunststof of aluminium romp als een soort chassis voor de nodige stevigheid. RIBS zijn relatief licht, kunnen veel dragen, zijn gemakkelijk trailerbaar en voelen zich prima thuis in woelig water.
Oorspronkelijk zijn ze bedoeld voor vissers, duikers en andere maritieme beroepsgebruikers ,maar tegenwoordig zijn ze ook voor de watersporter beschikbaar.Tenderservice is importeur van de Ribs van het merk Humber. De Ribs worden ontworpen en gebouwd in Engeland bij de leidende Ribfabrikant: Humber Inflatables. Humber levert deze boten aan de politie, brandweer en reddingsorganisaties, RYA en trainingsorganisaties, marine etc. Ook zijn de Ribs populair bij duikers en recreanten.

De werf bestaat al meer dan 45 jaar en heeft een schat aan ervaring. Alles wordt op de werf gemaakt , zowel de rompen, de tubes als het roestvrij staal werk.
Tot op heden werden de boten uitsluitend in Engeland via de werf verkocht, maar nu heeft Tenderservice de mogelijkheid om de klanten buiten Engeland van deze kwalitatief hoogwaardige Ribs te voorzien.
De Ribs kunnen geheel naar de wens van de gebruiker worden samengesteld. Er zijn meerdere standaard rompvormen verkrijgbaar, die weer onderverdeeld zijn in verschillende lengtes. De tubes kunnen in 14 kleuren en allerlei combinaties daarvan worden geleverd. Er zijn veel verschillende consoles, zittingen en accessoires mogelijk. Zowel buitenboord motoren (diverse merken ) als inbouw diesels kunnen worden geleverd.